Fabian Franciscus bij Spijkers Met Koppen over autisme

Interview over MCDD (autisme/ASS) bij Spijkers Met Koppen (NPO Radio 2) met Dolf Jansen en Felix Meurders naar aanleiding van Fabian Franciscus’ theatershow ‘Vlafeest’ welke momenteel in de theaters is te zien. In het interview zitten enkele korte verhalen uit zijn cabaret voorstelling, waar in ieder geval het publiek erg om kon lachen.

Al jaren is Fabian Franciscus in heel Nederland te zien met verschillende succesvolle shows. En overal wordt hij met gelach ontvangen. Juist zijn autisme maakt hem misschien wel zo hilarisch. Het onderwerp autisme is nog lang niet altijd even open te bespreken, terwijl juist het in alle openheid bespreken tot meer begrip en acceptatie leidt. Daarnaast hoeft het hebben van autisme lang niet in alle gevallen als een grote beperking te worden ervaren.