Diagnose: Autisme nu wachten??

Lezen wordt weten

Al lange tijd merk je dat je niet typisch bent wat men vaak van je verwacht, namelijk normaal. Het werkt bij jou anders en het zit vaak in de kleine dingen, je wordt er onzeker van en dan gaat er nog meer mis. Zo ben je nou eenmaal, je bent uniek en niet alleen. Anderhalf procent van de bevolking heeft een vorm van autisme, de vraag is: Wat doe jij met jouw diagnose?

Ja! ga naar een psycholoog en onderzoek hoe autisme voor jou in elkaar zit, dit verschilt namelijk per persoon. Maar ga je vervolgens een jaar op een wachtlijst staan van een GGZ instelling? Ja! er zit vaak niets anders op, het duurt te lang. Ja dat moet anders, maar nog niemand weet precies hoe. Wat ga je nu doen, wachten? Nee! doe dat maar niet.

Je kunt zelf namelijk al een heleboel doen als je op een wachtlijst staat. Lees eens een boek. Op Auypisch bevelen we je graag een aantal boeken aan. Die vind je onder deze link. Stel jezelf de vraag, wat is nu mijn grootste probleem. Ben ik boos, bang of gestrest? Hierin sta je niet alleen. Lees eens een boek over Mindfulness, Omgaan met agressie of ontrafel het autisme.

Heb je niet zelf autisme, maar gaat het om jouw kind, leerling of cliënt, lees dan eens Geef me de 5 of zoek juist de praktische tips. Hoe dan ook, interesseer je in autisme, en pak datgene mee wat voor jou werkt.

Tot slot, zoek hulp en lees eens een boek 🙂