Filemon in de ICT

Presentator Filemon Wesselink wil de krapte op de ICT-arbeidsmarkt indammen door mensen met autisme in te zetten. Hij werkt samen met SlimInICT! uit Kelpen-Oler en lanceert FilemonindeICT.nl.

Wesselink stelt dat autisme vaak analytische kwaliteiten met zich meebrengt, van belang in de sector waar vele vacatures zes maanden openstaan en de helft niet ingevuld raakt.

De ICT is bij uitstek een richting waar talent, kennis en vaardigheden belangrijker zijn dan diploma’s. Vaak leeft het idee dat minimaal een HBO-opleiding nodig is om werk te vinden. Veel ICT-bedrijven blijken hier tegenwoordig toch anders naar te kijken. Ze vragen om code te programmeren of een assessment te doen zodat je kunt laten zien wat je in huis hebt. Bovendien blijkt in de praktijk dat kenmerken als autisme, ADHD of hoogbegaafdheid in de ICT van grote meerwaarde kunnen zijn.

Filemon lijkt te hebben gekeken naar het succes van ITvitae, deze organisatie leidt al 5 jaar mensen met autisme op in de ICT. Oprichter Peter van Hofweegen: “Wij konden vijf jaar geleden niet vermoeden dat ITvitae zo’n snelle groei zou doormaken. Inmiddels zijn al 224 ICT-talenten met autisme opgeleid, gecoacht en succesvol naar werk bemiddeld. “

Zie: https://www.filemonindeict.nl/ en https://itvitae.nl/