AutismeTV

autisme TV

AutismeTV TV programma’s, reportages en webinars over Autisme

 • Daten met autisme: één signaal is geen signaal
  by Linda Rijkers on 11/11/2021 at 11:18

  Veel mensen zijn op zoek naar een relatie. Ze daten via websites of gaan uit om iemand tegen te komen. Maar het vinden van een relatie is niet makkelijk, zeker niet als je autisme hebt. Het bericht Daten met autisme: één signaal is geen signaal verscheen eerst op AutismeTV.

 • Ze sluiten me buiten
  by David Hiemstra on 16/09/2021 at 11:46

  Op 27 sept start de Week tegen het Pesten. Het thema dit jaar is: Buitensluiten? Uitgesloten! Want iemand buitensluiten is zo’n beetje de ergste vorm van pesten. Nooit gekozen worden in een team, nooit worden uitgenodigd voor een feestje. Het gevoel dat je er niet bijhoort kan veel verdriet en stress en opleveren. Het bericht Ze sluiten me buiten verscheen eerst op AutismeTV.

 • Je eigen hond als hulphond
  by David Hiemstra on 22/07/2021 at 13:27

  Je eigen hond als buddyhond. Een buddyhond kan het leven een stuk makkelijker maken voor kinderen met autisme. Maar zo’n hulphond heb je niet 1-2-3. Daarom introduceerde KNGF geleidehonden de PAWS-cursus. Met deze workshop kun je je eigen huishond de vaardigheden van een buddyhond aanleren. Het bericht Je eigen hond als hulphond verscheen eerst op AutismeTV.

 • Jelle en Marble Run
  by David Hiemstra on 05/03/2021 at 11:36

  Reportage van de NVA over Jelle Bakker, die samen met zijn broer het succesvolle YouTube-kanaal Jelle’s Marble Runs runt. Jelle heeft autisme en is vanaf zijn vierde jaar helemaal in de ban van knikkerbanen. Hij bouwt de mooiste banen, waarmee hij zelfs CNN haalde. Het bericht Jelle en Marble Run verscheen eerst op AutismeTV.

 • Nieuw Podcasts
  by David Hiemstra on 04/02/2021 at 15:50

  De Nederlandse Vereniging van Autisme elke maand een podcast uit over boeken: De Boekenwurm. De eerste aflevering waar boekenblogster Nienke Posthuma vertelt waarom lezen zo goed voor je is, en over twee boeken (te weten ‘In de ruimte is het stil’ van Nicole Panteleakos en ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’ van Bianca Toeps) is hier te beluisteren. Het bericht Nieuw Podcasts verscheen eerst op AutismeTV.