ASS-enzo

ASS-enzo Beautiful minds inspire others

 • Blog
  by Ingrid on 11/05/2022 at 11:34

  Ik ben een ouder van 2 kinderen met onder andere autisme, en ik blog. Ik blog over mijn kinderen, over autisme, over mijn gezin. Ik schrijf van me af omdat dat voor mij een manier is om me staande te houden om er te kunnen zijn voor mijn kinderen.  Mijn kinderen, ondertussen pubers weten van mijn blog, we praten erover… Lees meer→ The post Blog first appeared on ASS-enzo.

 • Oordelen
  by Ingrid on 04/05/2022 at 15:21

  Alweer een aantal jaar geleden schreef ik een blog, eigenlijk meer een open brief (Geachte heer/mevrouw – ASS-enzo), nadat mijn oudste midden in een winkelcentrum een enorme meltdown kreeg. Alleen met 2 kinderen, 1 in meltdown 1 in tranen. Die momenten staan me nog erg helder voor de geest. Nu jaren later voel ik nog precies wat ik toen voelde… Lees meer→ The post Oordelen first appeared on ASS-enzo.

 • Hulpvraag
  by Ingrid on 20/04/2022 at 08:48

  In een ideale wereld is er passend hulp op het moment dat het nodig is. Als je als ouder de stap durft te zetten. Want ja dit is een enorme stap die (bijna)voelt als falen. Je roep om hulp wordt warm beantwoord, en binnen korte tijd bloeit je kind eer op en ontwikkelt weer verder. Helaas is het geen ideale… Lees meer→ The post Hulpvraag first appeared on ASS-enzo.

 • Trauma
  by Ingrid on 13/04/2022 at 18:44

  Wat is trauma toch ingewikkeld. Naast dat het voor iedereen net even anders is. Is ook wat een trauma kan veroorzaken voor iedereen weer anders. Bekend is wel dat sommige mensen er gevoeliger voor zijn en dat ook bv autisme waarbij men, in tegenstelling wat als vooroordeel gedacht wordt, alles intenser beleefd. Alleen al in ons gezin zie je hoe… Lees meer→ The post Trauma first appeared on ASS-enzo.

 • De grens van autisme bewustzijn bevorderen
  by Ingrid on 10/04/2022 at 18:08

  Hoe geven we meer kennis en bekendheid over autisme, ADHD maar ook alle ander psychische ingewikkeldheden? Het is het einde van de autisme week over grenzen. En de vraag is misschien dan beter te stellen is er een grens te trekken in wat we mogen verwachten van andere met betrekking tot onder andere autisme?  Wat zou ik graag dat iedereen… Lees meer→ The post De grens van autisme bewustzijn bevorderen first appeared on ASS-enzo.