Balans

 • Resultaten uit de conferentie ‘Bang voor Drang en Dwang’
  by Balans on 27/11/2020 at 13:25

  Een kritische (ouder)beweging voor betere uitvoering van de jeugdhulp en jeugdbescherming Op 14 september 2020 vond de conferentie ‘Bang voor Drang en Dwang’ plaats. Oudervereniging Balans organiseerde deze, met medewerking van BVIKZ,   Ouders & Onderwijs, Ieder(in) En  Programma Zorg voor de Jeugd (VNG). Dagvoorzitter was Peter Dijkshoorn, ambassadeur van dit programma. Aangrijpende sfeerimpressie Linde Brinkhorst The post Resultaten uit de conferentie ‘Bang voor Drang en Dwang’ appeared first on Balans Digitaal.

 • Teken de petitie van VSO naar GVO
  by Balans on 26/11/2020 at 12:03

  Het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) valt wettelijk gezien onder het basisonderwijs. Dit betekent dat voor zowel de leerlingen als docenten, de wetgeving van het basisonderwijs geldt. En dat dus voor de docenten in het VSO, de cao van het basisonderwijs van toepassing is. De actiegroep ‘van VSO naar GVO’ wil, net als Balans, dat hier The post Teken de petitie van VSO naar GVO appeared first on Balans Digitaal.

 • Stemming moties evaluatie Passend Onderwijs
  by Balans on 23/11/2020 at 20:57

  Op 16 november jl, tijdens de evaluatie passend onderwijs in de Tweede Kamer, zijn er 16 moties ingediend.Onder andere over de wachtlijsten in het speciaal onderwijs, Veilig Thuis meldingen bij conflicten over passend onderwijs, het betrekken van ouders bij de oudersteunpunten die bij de samenwerkingsverbanden moeten komen en middelen voor ondersteuning hoogbegaafde kinderen binnen het The post Stemming moties evaluatie Passend Onderwijs appeared first on Balans Digitaal.

 • ‘Van leerplicht- naar leerrechtwet’ – interview met Carry Roozemond
  by Balans on 20/11/2020 at 11:43

  Vandaag is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, genoemd naar het gelijknamige VN-verdrag dat op 20 november 1989 werd aangenomen. Balans interviewt directeur Carry Roozemond van Ingrado, de organisatie van leerplichtambtenaren, over onder meer de methodische aanpak bij schoolverzuim (MAS), alsook over de transitie van de leerplicht- naar de leerrechtwet. ‘Nog The post ‘Van leerplicht- naar leerrechtwet’ – interview met Carry Roozemond appeared first on Balans Digitaal.

 • Erkenning aantal thuiszitters (minstens) 15000
  by Balans on 19/11/2020 at 11:40

  Gisteravond werd tijdens de Talkshow van Beau , aangehaald dat Nederland meer dan vijftienduizend thuiszitters telt in plaats van vier- of vijfduizend. Het rapport waarin dat te vinden is, is het Rapport ‘Thuiszitters Tellen’ wat oudervereniging Balans op 1 oktober 2020 publiceerde.  Lees hier ons artikel van 1 oktober 2020 Rapport ‘Thuiszitters Tellen’ Balans bracht The post Erkenning aantal thuiszitters (minstens) 15000 appeared first on Balans Digitaal.