Balans

 • Terugblik conferentie ‘Bang voor Drang en Dwang’, maandag 14 september 2020
  by Balans on 17/09/2020 at 10:37

  We kijken terug op een constructieve conferentie. Onze dank gaat uit naar de sprekers die op deze dag hun kennis en visie hebben willen delen. Datzelfde geldt voor de (ervarings)kennis van ouders, coreferenten uit de praktijk, alle aanwezige genodigden en iedereen die zich heeft ingezet om deze dag mogelijk te maken. Door de diversiteit en The post Terugblik conferentie ‘Bang voor Drang en Dwang’, maandag 14 september 2020 appeared first on Balans Digitaal.

 • Kinderen met autisme gezocht voor onderzoek
  by Balans on 17/09/2020 at 09:06

  Nederlands Autisme Register (NAR) zoekt ouders van kinderen met autisme Autisme is zeer divers en adequate ondersteuning kan veel uitmaken. Maar welke ondersteuning werkt bij wie het beste? ,,Door kinderen en volwassenen over langere tijd te volgen zien we veranderingen in functioneren. We onderzoeken waaraan dat ligt, en hoe we het welzijn van mensen met The post Kinderen met autisme gezocht voor onderzoek appeared first on Balans Digitaal.

 • Nog enkele plaatsen online ouderprogramma “Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag”
  by Balans on 11/09/2020 at 13:05

  Meld u nu aan voor het nieuwe online ouderprogramma “Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag”! Laat uw kind (4-12 jaar) vaak druk en/of opstandig gedrag zien? En zou u hier wel wat handvatten voor kunnen gebruiken? De Vrije Universiteit heeft in samenwerking met Accare Groningen een nieuw zelfhulp-ouderprogramma ontwikkeld (“Aan de Slag met The post Nog enkele plaatsen online ouderprogramma “Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag” appeared first on Balans Digitaal.

 • Gesprek aan het hek
  by Balans on 05/09/2020 at 09:30

  Karen Dijk (36) schrijft regelmatig columns voor Balans. Ze is moeder van Tijmen (12), Joppe (10) en Pim (7). Schrijven over haar gezin en moederschap brengt haar almaar nieuwe inzichten. ‘Er even alles uitgooien doet goed.’ Het is een heen en weer van brengen en halen, elke dag opnieuw, vijf dagen in de week. M’n The post Gesprek aan het hek appeared first on Balans Digitaal.

 • Wajong en studie: wijzigingen vanaf 1 september
  by Balans on 27/08/2020 at 11:15

  Goed nieuws voor Wajongers die een studie of opleiding volgen. Vanaf 1 september ontvang je dan namelijk een volledige uitkering. Volg je een studie of opleiding of ben je dat van plan, dan is dit voor jou goed nieuws. Wetgeving Volgens de huidige Wajong – de Wajong 2015 – heb je geen recht (meer) op The post Wajong en studie: wijzigingen vanaf 1 september appeared first on Balans Digitaal.